Blaak Banner
Onze partners
Blaak Verzekeringen
Autorijles.nl


Lesautoverhuur
Flexpulse


Tango
Klanten schrijven


Premiums.mobi
Peter Claassen


FirstStop
Rijles App


VekaBest
haal je theorie


Taal van de weg
Opmaat incasso


Lescam.nl
Hyundai


Rechstwinkel voor Ondernemers
Tweets

Informatie voor leerlingen

Deze SRB-website is van de inkooporganisatie van en voor zelfstandige autorijschoolhouders en rijinstructeurs. Naast de organisatie van de rijscholen, worden ook de belangen van jou als aspirant bestuurder behartigd.

Helaas zijn er in Nederland nog teveel rijschoolhouders die niet georganiseerd zijn bij een branche vereniging of stichting. Zij werken veelal zelfstandig en hebben geen interesse om collectief de rijschoolbranche te dragen.

 

De SRB deelnemers, zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun beroep serieus nemen en als hoofdtaak hebben om hun kandidaten zo goed mogelijk voorbereid door het examen te loodsen. Na het behalen van je rijbewijs zal je, veilig, vlot en zelfstandig kunnen deelnemen aan het hedendaagse verkeer als beginnende bestuurder en uitgroeien tot een ervaren chauffeur. 

SRB erkende rijscholen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Enkele voorwaarden die het meest betrekking hebben op jou als leerling hebben we hieronder op een rijtje gezet. De voorwaarden bepalen dat;

 

Bevoegdheid van de rijinstructeur controleren? Dat kan!

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om de bevoegdheid van de rijinstructeur te controleren op basis van de achternaam en de geboortedatum. Als het goed is heeft iedere rijinstructeur een geldige bevoegdheidspas, constateer je na je controle dat jouw rijsinstructeur geen bevoegdheid heeft tot het lesgeven van een motorrijtuig dan raden wij u aan de lessen niet voort te zetten of te beginnen. Dit alles heeft te maken met de verzekeringsdekking die dan komt te vervallen bij een eventuele schade. Dit kan nare gevolgen hebben voor u als beginnend automobilist. Middels de onderstaande link kunt u de bevoegdheid controleren.

 

 

Tussenkomst

Hierbij kan je denken aan bemiddeling tussen de SRB-rijschoolhouder en jij als aspirant bestuurder, mocht er een meningsverschil ontstaan tijdens de rijopleiding. Je kunt dan met ons contact opnemen en wij gaan kijken of het geschil tussen jou en de rijschoolhouder opgelost kan worden.

Op zoek naar een geschikte SRB rijschool

Heb je besloten om de rijopleiding te gaan volgen bij een SRB-erkende rijschool dan kan dat. Bekijk het overzicht van deelnemers voor een geschikte SRB erkende rijschool in jouw omgeving.

 

Wij wensen jou veel plezier tijdens de rijopleiding en natuurlijk veel succes bij het CBR examen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het SRB bestuur.